Cabinet de psihologie Sibiu azi? Da, sunt o persoană încă necunoscută pentru tine. Poate fi inconfortabil gândul, dar din momentul în care îmi treci pragul, mă vei afla în postura unei torțe care te însoțește luminându-ți calea cât mai aproape de sufletul tău. In acest sens, am ales ca prima noastră întâlnire, (anamneza) să se desfășoare într-un cadru destins, fără stânjeneală, fără emoții și beneficiind de o reducere de 50% din prețul inițial al ședinței. În primul rând, avem nevoie să ne cunoaștem, să stabilim obiectivele terapeutice, după care, în ședința următoare să trecem la treabă. Timpul unei intalniri terapeutice este de o ora. Poate fi nevoie doar de o ședință sau, poate fi nevoie de mai multe. Asta o vom stabili la fața locului. Acestea fiind spuse, îți doresc gânduri bune și eficiență în decizii. Aflati mai multe detalii in plus aici Psiholog Sibiu.
Varianta online presupune efectuarea sedintelor de psihoterapie individuala sau psihoterapie de cuplu de la distanta, in mediul online, prin aplicatii consacrate (cum ar fi Whats App ,Zoom sau Skype). Avantajele acestei forme de terapie sunt multiple: economisiti timpul si efortul destinat deplasarii la cabinet si va bucurati de beneficiile psihoterapiei din confortul locuintei dumneavoastra, spatiu cu care sunteti familiarizat si unde va simtiti in deplina siguranta.
In ceea ce priveste psihoterapia de familie,procesul terapeutic are loc intre psihoterapeut si membrii unei familii, fie ca este vorba despre membrii unei familii nucleare (soț, soție, copii) sau extinse (familie nucleară + alte rude și/sau alte generații). Dintre numeroasele beneficii amintim urmatoarele: familia poate fi ajutată să rezolve conflicte,să comunice eficient,să înlocuiască tipare disfuncționale de interacțiune moștenite cu unele armonioase, să stabilească granițe sănătoase între membrii familiei, dar și între familie și societate, să rezolve problemele intrafamiliale eficient și să facă față anumitor situații deosebite, precum decesul sau îmbolnăvirea gravă a unuia dintre membrii familiei.
Deci, când ar trebui să vizitezi un psiholog? Severitatea, persistența și gradul de interferență cu activitățile zilnice ale simptomelor tale te pot ajuta sa stii. De-a lungul vieții noastre, sau chiar zi de zi, cu toții putem experimenta o gamă largă de emoții și tulburări mentale, dar datorită rezistenței noastre înnăscute, ar trebui să fim capabili să ne adaptăm rapid și să recâștigăm stabilitatea emoțională și funcționalitatea mentală
Ce alte beneficii imi poate aduce psihoterapia individuala? Psihoterapia individuala este deosebit de utila si in depasirea neplacerilor cauzate de: Tulburări anxioase, cum ar fi Comportamentul Obsesiv-Compulsiv, Fobii, Atacuri de Panică sau Tulburări de Stres Post-traumatic; Dependențe, precum Dependența de Alcool, Dependența de droguri sau Dependența de jocuri de noroc; Alterarea dispoziției, când te confrunți cu Depresie sau Tulburare Bipolară; Tulburări alimentare, precum Anorexia sau Bulimia; Tulburări de personalitate, ca de exemplu Tulburare de Personalitate Dependentă; Tulburare de Personalitate Borderline. Cititi mai multe detalii in plus aici https://psihologinsibiu.ro/.