Informatii profesionale din partea psihoterapeutului Sibiu

Informatii profesionale din partea psihoterapeutului Sibiu

Sfaturi profesionale oferite de psihoterapeutului Sibiu? Da, sunt o persoană încă necunoscută pentru tine. Poate fi inconfortabil gândul, dar din momentul în care îmi treci pragul, mă vei afla în postura unei torțe care te însoțește luminându-ți calea cât mai aproape de sufletul tău. In acest sens, am ales ca prima noastră întâlnire, (anamneza) să se desfășoare într-un cadru destins, fără stânjeneală, fără emoții și beneficiind de o reducere de 50% din prețul inițial al ședinței. În primul rând, avem nevoie să ne cunoaștem, să stabilim obiectivele terapeutice, după care, în ședința următoare să trecem la treabă. Timpul unei intalniri terapeutice este de o ora. Poate fi nevoie doar de o ședință sau, poate fi nevoie de mai multe. Asta o vom stabili la fața locului. Acestea fiind spuse, îți doresc gânduri bune și eficiență în decizii. Aflati multe detalii suplimentare pe site-ul psihoterapie individuala Sibiu.

De-a lungul anilor s-au efectuat studii importante referitoare la aceasta forma de terapie (amintimspre exemplu ultimele studii: Wagner, Horn și Maercker – 2014, Blumer – 2014), studii care au demonstrat eficienta acesteia si faptul ca nu este cu nimic mai prejos fata de terapia fata in fata, intrucat se bazeaza tot pe relatia terapeutica, relatie ce poate fi construita si consolidata si prin interactiune online. Pentru linistea sufleteasca a clientului, se va semna un acord de confidentialitate de catre ambele parti la inceputul terapiei.

In ceea ce priveste psihoterapia de familie,procesul terapeutic are loc intre psihoterapeut si membrii unei familii, fie ca este vorba despre membrii unei familii nucleare (soț, soție, copii) sau extinse (familie nucleară + alte rude și/sau alte generații). Dintre numeroasele beneficii amintim urmatoarele: familia poate fi ajutată să rezolve conflicte,să comunice eficient,să înlocuiască tipare disfuncționale de interacțiune moștenite cu unele armonioase, să stabilească granițe sănătoase între membrii familiei, dar și între familie și societate, să rezolve problemele intrafamiliale eficient și să facă față anumitor situații deosebite, precum decesul sau îmbolnăvirea gravă a unuia dintre membrii familiei.

Cu toții știm că-n viață se întâmplă lucruri care ne pot destabiliza emoțional. De la o relație nereușită, la probleme la muncă sau certuri în familie toate acestea ne pot afecta psihic dacă nu suntem atenți. Pentru a ne păstra o sănătate psihică normală trebuie să fim atenți la niște lucruri. În primul rând, pentru psihicul uman cel mai important lucru este relația omului cu Dumnezeu. O relație vie cu Dumnezeu, rugăciunea sunt dovedite științific că ajută psihicul uman. Când te rogi psihicul tău se eliberează de povara lucrului respectiv.

In psihoterapia individuala, vom aborda dificultatile psihologice in sistem unu-la-unu,iar terapia va avea loc intre psihoterapeut si o singura persoana. Procesul terapeutic este unul co-creat, bazandu-se pe colaborarea dintre psihoterapeut si persoana aflata in terapie. Baza acestui proces o reprezinta construirea unei relatii terapeutice solide, de incredere intre cele doua parti. Doar in acest fel vom putea facilita explorarea libera a gandurilor si emotiilor, formularea de comun acord a unor obiective si colaborarea activa pentru indeplinirea lor. Descoperiti multe informatii suplimentare aici psihologinsibiu.ro.